top of page

Litoralul Romanesc

 

   Litoralul Marii Negre este cea mai importanta zona turistica a Romaniei, avand in vedere numarul de turisti romani si straini care il viziteaza anual.
    Minunata Riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre ( a-3-a mare europeana ca intindere ) . Marile intinderi de plaja (peste 100 de km.), sunt pavate  cu nisip auriu de o finete deosebita, acestea fiind orientate, in totalitatea lor, spre rasarit .

Mamaia

   Mamaia este o stațiune turistică de vară a litoralului românesc, pe malul vestic al Mării Negre. Este situată în nordul Municipiului Constanța, România, din care face parte. Are foarte puțini locuitori permanenți .

   Principalele atracții ale Mamaiei sunt Satul de Vacanță, parcul de distracții Aqua Magic și telegondola .În fiecare an, în timpul verii, în această stațiune se desfășoară Festivalul muzicii ușoare de la Mamaia.

   Condițiile de cazare s-au îmbunătățit în ultimii ani, pe măsură ce unele hoteluri au fost modernizate. În total stațiunea poate caza 20.000 de turiști simultan în peste 60 de hoteluri de până la 5 stele. Plaja este ideală începând cu mijlocul lui mai și terminând cu septembrie târziu, când temperaturile medii depășesc 25 de grade Celsius. Apa este caldă până spre sfârșitul toamnei.

 

Mangalia

   Mangalia este un municipiu din județul Constanța, Dobrogea, România, așezat aproape de extremitatea sudică a litoralului românesc . Anterior secolului al XIII-lea, localitatea apare sub numele antic de Callatis , fiind una dintre cele mai vechi așezări umane din Dobrogea , alaturi de Tomis, Constanța .

   Statiunea Mangalia este favorizata de prezenta Lacului Mangalia cu o suprafata de 260 Ha si adancime maxima de peste 10 m, cu bogate izvoare de ape mezotermale sulfuroase.

   Turiştii şi pacienţii care aleg sănătatea şi odihna pe litoralul Mării Negre, întâlnesc la Sanatoriul Balnear un colectiv de cadre medicale de excepţie, aparatură modernă şi tarife accesibile.

Costinesti

   A evoluat dintr-un mic sat pescăresc (1960) într-o destinație de vară, foarte populară printre cei tineri și în special pentru studenți. Un hotel și o serie de complexuri cu vile și bungalouri au fost create în timpul erei comuniste, acestea fiind diferite atât la stil cât și la confort : cele mai luxoase (unde apa curentă mergea permanent iar camerele erau des curățate) erau rezervate elitei uteciștilor și pionierilor, unele primind și oaspeți comuniști străini, încât unei părți din litoral i-a rămas, de atunci, porecla de „Golful francezilor”.

   Stațiunea are un lac mic în interiorul țărmului, lacul Costinești, care are o suprafață de 7 hectare, și adâncime mică, fiind înainte de inundații, separat de mare printr-un cordon de nisip.  

   În partea de nord a plajei, aproape de țărm, se află epava Evangheliei, vas grecesc care aducea portocale la Constanța, eșuat în anii 1960, aceastǎ epavă fiind una din atracțiile Costineștiului.

   Viața de noapte este dezvoltată în mare parte în jurul a trei discoteci în aer liber (Discotecile Ring, Tineretului și Vox Maris). Deoarece este frecventată în mare parte de tineri, stațiunea nu doarme niciodată

© 2014 by Dobrogea Online. Proudly created with Wix.com

Follow Us:

  • w-facebook
  • Twitter Clean
bottom of page