DOBROGEA ONLINE




Delta Dunarii
Despre Delta Dunării, atât oamenii de ştiinţă, cât şi turiştii din toată lumea, vorbesc la superlativ . Cu o suprafața de peste 3000 km², a doua ca mărime din Europa , și cea mai bine conservata . Prin urmare , Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991 , fiind clasificată ca rezervație a biosferei . Mai jos sunt prezentate cîteva dintre cele mai populare atractii si obiective din Delta Dunarii :

Gura Portitei
Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița . Inițial un sat pescăresc, Gura Portiței (Portița) este cunoscută astăzi ca una dintre cele mai retrase (și liniștite) destinații turistice de pe litoralul românesc, o alternativă pentru Vama Veche, devenită prea populară și aglomerată în ultimii ani. Accesul se face de regulă cu vaporașul, de la Jurilovca, Tulcea; cu autovehicule speciale se poate ajunge și pe drumul de coastă . Zona reprezintă o parte a rezervației biosferei Delta Dunării.

Comuna Jurilovca
Jurilovca este o comună din județul Tulcea, localizată pe malul lacului Razem , fiind renumită pentru diversitatea culturală prezentă . Minoritatea de 40% lipoveana , din punct de vedere etnic ortodocși de rit vechi , dar si o puternică dezvoltare a pescuitului și a procesării produselor din pește au facut din această comună o atracție pentru cei ce iși doresc o experiență autentică .
Este , de asemenea , port la lacul Razem si punct de plecare catre Gura Portiței .
​

Sfântu Gheorghe , Tulcea
Unde Delta Dunarii imbrațișeaza Marea Neagră
Localitatea Sfântu Gheorghe este punctul terminal al civilizației in Delta. Aici Dunărea se varsă in mare , și totodată locul in care poți să mănânci cele mai variate specii de pește, gătite in orice fel. De o modestitate surpinzatoare , chiar invers proporționala cu caracteristicile fizice ale zonei, Sfântu Gheorghe este un sat stațiune cu doar 1000 locuitori , pentru cei pasionați de frumusețile acestui loc izolat si accesibil doar prin ambarcațiune .